Het gelijk van uitbesteden en samenwerken

Door structurele partnerships focust ieder op eigen expertise
12 april 2022 Leestijd ± 2minuten
Het gelijk van uitbesteden en samenwerken

Ik spreek natuurlijk voor eigen parochie, maar dan toch; het gelijk van uitbesteden wordt weer keihard bewezen. In deze enorme drukke tijden zie je duidelijk het verschil tussen geldverstrekkers die (een deel) van hun processen en diensten hebben uitbesteed aan gespecialiseerde ketenpartners en de geldverstrekkers die dit niet doen. De doorlooptijden van laatstgenoemde geldverstrekkers rijzen op momenten de pan uit. Met vervelende gevolgen voor adviseurs en met name voor de consumenten.

Vanzelfsprekend lopen in dit soort bizarre situaties de doorlooptijden overal op, maar dit zijn vaak maar een paar werkdagen. En als je hierover tijdig communiceert, is er niet veel aan de hand. De adviseur en de consument kunnen hier dan rekening mee houden. Maar, als het geen dagen, maar weken vertraging oplevert, wordt het een stuk problematischer. En dit zie je in de markt gebeuren.

Beste geldverstrekkers, doe er je voordeel mee.

Wat kunnen adviseurs hier mogelijk van leren? Rechtstreekse aanstellingen zijn niet heilig? Wederom eigen parochie, maar ik ben hiervan overtuigd. Let je bij het adviseren ook op het proces van de geldverstrekker en hoe dit georganiseerd is? Zeker!

Maar ook hele praktische lessen: blijf creatief en denk vooruit. Wat je namelijk ook ziet, is dat taxaties een sterk vertragende en stress veroorzakende factor zijn in dit soort drukke tijden. Zorg dus dat de klant hier zo snel mogelijk in het proces mee aan de slag gaat.

En vooral: samenwerking loont! Samenwerking met betrouwbare businesspartners zorgt ervoor dat je zelf kan blijven focussen op jouw expertise: adviseren. En veel van de andere zaken kan je dus uitbesteden. Natuurlijk wel aan een echte businesspartner die waarde toevoegt. Die expertise heeft in die betreffende dienstverlening, die dezelfde (en liefst hogere) kwaliteitsstandaarden heeft als jij zelf en die zich eigenaar toont van de klantbediening. Als je zo’n partner vindt, creëer je een hogere kwaliteit, betere klantbediening, vaak een besparing (door schaalgrootte van de partner) en continuïteit. Continuïteit van capaciteit, van dienstverlening, van acceptabele doorlooptijden, van bereikbaarheid.

Daarvoor is het wel nodig dat deze partnership structureel is, dus niet alleen als ‘overflow’ tijdens drukke periodes. Een relatie is geven en nemen, lasten en lusten delen. Maar, samen sta je nog altijd sterker. Wat mij betreft wordt dat in deze periode nogmaals bevestigd.


Lees ook
Paniek is niet nodig: “Men laat de hypotheek niet verslonzen”
Cijfers & onderzoeken

Paniek is niet nodig: “Men laat de hypotheek niet verslonzen”

Bijna twee op de drie hypotheekadviseurs denkt dat de hoge inflatie voor problemen gaat zorgen in zijn of haar hypotheekportefeuille. Dat blijkt uit een poll op deze site. Komt de betaalbaarheid van de woonlasten echt in het geding? 

‘Hoe groter een onderneming is, hoe makkelijker die te verkopen is’

‘Hoe groter een onderneming is, hoe makkelijker die te verkopen is’

De hypotheeksector vergrijst, waardoor bedrijfsoverdrachten de komende jaren steeds vaker zullen plaatsvinden. Maar wat zijn de mogelijke obstakels bij een bedrijfsoverdracht? “Belangrijk is transparantie. Niet proberen in het begin relevante informatie achter te houden. Onder het motto: dit is misschien niet zo heel fraai”, zegt overname-adviseur Maarten van Dijk. Dit is het tweede van een tweetal artikelen over bedrijfsoverdrachten.

Processen uitbesteden: snelheid mag de kwaliteit niet beïnvloeden

Processen uitbesteden: snelheid mag de kwaliteit niet beïnvloeden

Elke week blikken we terug op het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector. Klaas Ozinga van De Hypotheker Voorburg en Arjé Pappie van De Hypotheekshop Watergraafsmeer discussiëren over het uitbesteden van processen ten behoeve van de snelheid. “Soms is het hele plaatje zien belangrijker.”

‘De ORV is altijd onderdeel van het adviesgesprek’

‘De ORV is altijd onderdeel van het adviesgesprek’

Elke week blikken we terug op het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector. Thomas van Splunteren van De Hypotheker aan de Amsterdamse Zuidas en Wilbert Streefkerk van Financieel Fit stellen dat de overlijdensrisicoverzekering altijd in hun adviesgesprekken aan de orde komt. “Als je advies geeft, hoort dat er gewoon bij.”

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.