Hypotheken verkopen onder een franchise vlag

18 oktober 2024 Leestijd ± 3minuten
Hypotheken verkopen onder een franchise vlag

Als franchisenemer in de hypotheekwereld zit je in een unieke positie. Je bent een soort financiële matchmaker: je koppelt droomhuizen aan droomhypotheken, en als het goed is, leeft iedereen nog lang en gelukkig (of in ieder geval tot de rentevaste periode afloopt). 

Waarom kiezen voor een franchise in plaats van zelfstandig adviseur worden? Nou, het is een beetje als kiezen tussen het kopen van een kant-en-klare taart of zelf beginnen met meel en eieren. Met een franchise krijg je een recept dat werkt, een herkenbare naam, en als je geluk hebt, een mooie map om mee te zwaaien tijdens klantgesprekken. 

Maar er is meer: als franchisenemer profiteer je van de gevestigde relaties met geldverstrekkers. Het is als een VIP-pas voor de financiële wereld. Je krijgt toegang tot pilots, fast lanes, een breder scala aan hypotheekproducten en vaak betere voorwaarden. En het mooie is: ondanks deze nauwe samenwerking behoud je je onafhankelijkheid. Je kunt nog steeds het beste advies geven voor jouw klant, maar dan wel met een extraatje in je gereedschapskist. 

Jongleren

Het leven als franchisenemer in de hypotheekwereld is niet altijd rozengeur en maneschijn. Je moet jongleren met de eisen van je franchisegever, de wensen van je klanten, en de steeds veranderende regels van de financiële wereld. Het is als een potje 3D-schaken, maar dan met meer (digitaal)papierwerk.  

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat er een schrijnend tekort is aan hypotheekadviseurs. Je zou denken dat met al die huizenjagers er een overvloed aan adviseurs zou zijn, toch? Mis poes! Blijkbaar is het beroep minder aantrekkelijk dan een cursus grassen herkennen. 

Adviseur is de populairste persoon ter wereld

Maar hier komt de ironie: op elke verjaardag, familiebijeenkomst of buurtbarbecue ben jij opeens de populairste persoon ter wereld. "Oh, je bent hypotheekadviseur? Wat interessant! Zeg, ik heb net een huis op het oog..." En voor je het weet, zit je met een bord taart in je hand financieel advies te geven tussen de slingers door. Je bent de superheld van elke sociale gelegenheid, gewapend met je kennis over aflossingsvrije hypotheken en de Nationale Hypotheek Garantie. 

Dus waarom is het geen 'sexy' vak? Misschien omdat 'hypotheekadviseur' minder catchy klinkt dan 'advocaat' of 'dokter'. 

Open de ogen

Als adviseur ben je eigenlijk een financiële cupido. Je matcht mensen met hun droomhuis en de perfecte hypotheek. Okay, misschien niet zo romantisch als de echte cupido, maar wel een stuk praktischer. En laten we eerlijk zijn, liefde maakt misschien blind, maar een hypotheek opent je ogen pas echt. Dus de volgende keer dat iemand zegt dat hypotheekadvies saai is, herinner ze eraan dat jij degene bent die dromen waarmaakt, één rentevaste periode per keer. En wie weet, misschien inspireer je wel een nieuwe generatie om het 'saaie' vak van hypotheekadviseur te omarmen. Want laten we eerlijk zijn, in welk ander beroep kun je zowel held als paniekzaaier zijn, afhankelijk van de rentestand? 


Lees ook
Financieel advies aan senioren: vooruitkijken naar wonen en zorg

Financieel advies aan senioren: vooruitkijken naar wonen en zorg

De groep senioren in Nederland groeit snel en brengt unieke financiële behoeften met zich mee. Senioren hebben andere prioriteiten dan jongere generaties, zoals pensioenplanning, vermogensoverdracht naar de volgende generatie, het voorbereiden op toekomstige zorgkosten en natuurlijk toekomstbestendig wonen. Voor financieel professionals liggen hier kansen: wie de specifieke wensen van senioren begrijpt, kan hen optimaal adviseren en waardevolle relaties opbouwen in deze steeds belangrijkere doelgroep. Welke uitdagingen en kansen zien we? 

“Senioren willen wel verhuizen, maar er zijn niet genoeg levensloopbestendige woningen”

“Senioren willen wel verhuizen, maar er zijn niet genoeg levensloopbestendige woningen”

Elke week bespreken we het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector met een adviseur. Deze week hebben we het met Danny van Herpen uit Oss van één hypotheken & verzekeringen over de Wet betaalbare huur, extra aflossen en verhuisvouchers.  

‘Hypotheekadviseur was niet mijn droombaan. Ik wist gewoon niet wat ik wilde’

‘Hypotheekadviseur was niet mijn droombaan. Ik wist gewoon niet wat ik wilde’

Charlotte van de L'isle werkt sinds 2015 met een tussenpoos van 1,5 jaar bij De Hypotheker. Ze verwacht dat door technologie haar werk in de toekomst efficiënter zal worden waardoor ze tijdens een klantgesprek sneller tot de kern kan komen.  

Wat zijn de risico's van bieden boven de vraagprijs?
Dilemma

Wat zijn de risico's van bieden boven de vraagprijs?

In de huidige markt wordt er weer fors overboden. Hoe ga je daar als adviseur mee om? Hoe zorg je dat de risico’s beperkt blijven voor de klant? We bespreken het met Rob Verwijmeren van Hypotheek Visie Breda.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.