Je zou kunnen stellen dat we de grootste technologische ontwikkeling sinds de industriële revolutie doormaken. Waar het precies naar toe gaat, niemand weet het. Ook de AI-ontwikkelaars niet, omdat de software zelflerend is. Misschien weet AI het zelf?
Voor de goede orde: deze column is geschreven door de auteur zelf. Maar het is wel interessant om te weten wat volgens ChatGPT de impact is op hypotheekadvies. ChatGPT zegt daarover:
“De toegevoegde waarde van AI in een hypotheekadvies is dat het efficiëntie, snelheid en nauwkeurigheid kan bieden. AI kan enorme hoeveelheden data analyseren en patronen identificeren om risico's en kansen beter te beoordelen. Het kan helpen bij het automatiseren van routinematige taken, zoals het verwerken van documenten en het beoordelen van kredietwaardigheid. Door machine learning kan AI ook continu leren en zich aanpassen aan veranderende marktomstandigheden.“
Mooi om te lezen en het klinkt logisch. Blijft er dan nog wel toegevoegde waarde voor adviseurs? We vragen het wederom aan ChatGPT:
“Ja. Hoewel AI kan helpen bij het analyseren van gegevens en het automatiseren van bepaalde taken, blijft menselijke expertise en empathie waardevol bij het begrijpen van de unieke behoeften van klanten, het beoordelen van complexe situaties en het bieden van gepersonaliseerd advies.”
Dank je wel ChatGPT. Nog één vraagje dan. Moeten hypotheekadviseurs AI omarmen? Of worden ze overbodig?
“Hypotheekadviseurs kunnen AI omarmen als een waardevolle tool om hun dienstverlening te verbeteren, maar ze blijven waardevol. Ze worden niet overbodig, maar kunnen profiteren van de voordelen van AI.”
Gelukkig maar. Hypotheekadviseurs blijven belangrijk!